Evenimentul „Icoana – fereastră spre Dumnezeu” a fost deschis cu o expoziție de icoane realizate de copii

Icoane pictate de copiii de la cluburile de pictură de la patru parohii din Sectorul II al Capitalei au fost expuse luni la Centrul Cultural Mihai Eminescu din București. Vernisajul a avut loc în deschiderea celei de-a unsprezecea ediții a programului religios-cultural „Icoana – fereastră spre Dumnezeu”.

În Sala Maestrul Ion Lucian a Centrului Cultural Mihai Eminescu au fost prezenți preoți, iconari, reprezentanți ai autorităților locale, cadre didactice și elevi.

Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Sector II în parteneriat cu Primăria Sectorului II.

Pr. Ioan Popescu, protoiererul Protopopiatului Sector II, a spus că manifestarea începe cu „iconarii mici”, deoarece „pictura la nivelul copilăriei constituie un mijloc de educație extraordinar”.

„Pe lângă dezvoltarea talentului artistic se dezvoltă și componenta spirituală. Copiii iau legătura cu sfinții, comunică cu ei prin pictură”, a declarat pentru Trinitas TV părintele protopop.

Lucrările au fost realizate de copii cu vârste între 7-14 ani. La finalul vernisajului a avut loc un scurt concert de pian.

Programul complet al manifestărilor organizate în perioada 19 – 26 februarie 2018 de Parohia Icoanei și Protopopiatul Sector II Capitală poate fi consultat aici.

Foto credit: Centrul Cultural Mihai Eminescu

Comentarii Facebook


Știri recente