Evenimente social-culturale organizate de Liga Femeilor în Arhiepiscopia Râmnicului

Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului Pastoral – Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, aflat în incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a găzduit ieri, 31 ianuarie 2013, de la orele 17:00, Conferința de închidere a Proiectului „Școala Familiei”, proiect derulat de membrele Asociației Liga Femeilor Creștine Ortodoxe. Tot în cadrul întrunirii a avut loc lansarea volumului „Ghid practic ortodox al tânărului contemporan”, carte prezentată de părintele prof. dr. Ciprian-Ioan Staicu, Consilier Cultural al Episcopiei Covasnei și Harghitei, după cum a precizat Arhid. Ioan Liviu Găman.

Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, de către Asociația Liga Femeilor Creștine Ortodoxe, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, evenimentul a fost moderat de către doamna Daniela Rădulescu, membră a LFCO.

La manifestare a fost prezent și Preasfințitul Episcop Emilian, care în deschidere a rostit un cuvânt de învățătură despre Familia creștină. Au mai rostit alocuțiuni: Psiholog Maria Popescu, președinta Asociației Liga Femeilor Creștine Ortodoxe, Prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie la ISJ Vâlcea, Pr. Emanoil Bărbuț, îndrumător spiritual al Asociației.

Managerul de proiect, Prof. Titela Violeta Negrea, a făcut o prezentare a Proiectului „Școala Familiei” referitoare la scopul, obiectivele, activitățile, indicatorii și rezultatele obținute. De asemenea, a vorbit și despre perspectivele de continuitate a proiectului și a mijloacelor de obținere a finanțării. „Obiectivul general al proiectului este promovarea activă a incluziunii sociale pe piața muncii prin activarea economiei sociale, a femeilor și grupurilor etnice prin dezvoltarea de parteneriate și diseminarea de practici pozitive în regiunile de dezvoltare Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia. Proiectul are ca scop promovarea unor strategii de preîntâmpinare a situațiilor defavorizate din comunitate prin organizarea de evenimente de informare și conștientizare. Grupul țintă al proiectului a au fost 20 de elevi ai liceelor vâlcene, selectați în urma campaniei de promovare a proiectului, 10 cupluri de tineri care se vor căsători și 5 familii aflate în dificultate”, a evidențiat Prof. Titela Violeta Negrea.

La finalul primei părți a întâlnirii, echipa de voluntari implicați în proiect de-a lungul celor 6 luni de desfășurare, 1 august 2012 – 31 ianuarie 2013, a fost felicitată, iar membrilor echipei le-au fost acordate diplome de merit.

În partea a doua a evenimentului, Pr. Prof. Dr. Ciprian Ioan Staicu a susținut referatul cu tema „Curajul de a fi fericit” și a prezentat volumul „Ghid practic ortodox al tânărului contemporan”, carte scrisă de doisprezece autori, (preoți, profesori, doctori, psihologi, ingineri, juriști, biofizicieni), sub coordonarea părintelui Consilier Cultural.

La conferință au fost prezenți preoți, credincioși, profesori și elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”, C.N.I. „Matei Basarab”, Grup Școlar Sanitar „Antim Ivireanul”, C.N. „Mircea cel Bătrân”, Liceul de Artă „Victor Giuleanu”. Din partea fundației World Vision România, au participat elevi bursieri, beneficiarii celor două proiecte de burse, „Burse școlare, șanse egale pentru elevii din Vâlcea” și „Vreau în clasa a noua”, precum și un grup de elevi voluntari la World Vision, biroul zonal Vâlcea, în cadrul proiectului de voluntariat și implicare a tinerilor în diferite activități extrașcolare sociale și umanitare.

Proiectul „Școala Familiei” a fost premiat la concursul de idei de economie socială aplicată, din cadrul proiectului „Proactiv – de la marginal la incluziv”, organizat de Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, Catalactica, filiala Teleorman, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea Economiei Sociale”.

Comentarii Facebook


Știri recente