Evenimente religioase în parohia Răcăuți

Credincioșii de pe Valea Trotușului se vor putea închina la moaștele Cuviosului Iosif de la Văratec și la moaștele Cuviosului Antipa de la Calapodești care vor fi aduse, pentru prima oară, în procesiune în parohia Răcăuți, în perioada 25-26 iulie,cu ocazia resfințirii bisericii parohiale și a sfințirii capelei din filia Conți a aceleiași parohii.Slujbelereligioase din cele două zile de festin duhovnicescvorfi oficiatede Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și vorconsemna o îndoită sărbătoare pentru creștinii din această zonă a Eparhiei Romanului și Bacăului.

”Cei care vor fi prezenți în parohia noastră se vor putea ruga la moaștele celor doi sfinți și vor putea participa la momentele de rugăciune alături de ierarhului nostru.Lucrările de restaurare la biserica ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” au început în anul 2011, când s-a demarat un amplu proces de reconsolidare. Totodată, sfântul lăcaș a fost pictat pentru prima oară, iar catapeteasma a fost restaurată. De asemenea, Sfânta Masă a fost schimbată, iar în interiorul bisericii a fost montată încălzire în pardoseală”, a explicat preotul Iliuță Ionuț Comisu, parohul bisericii Răcăuți, potrivit epr.ro.

În ceea ce privește fondurile pentru aceste lucrări deosebite, în care s-a inclus și construirea capelei cu hramul ”Sf. Arhidiacon Ștefan” din filia Conți, preotul Comisu a beneficiat de susținerea credincioșilor, la care s-au adăugat finanțările din partea Secretariatului de Stat pentru Culte și ale Primăria comunei Buciumi.

Comentarii Facebook


Știri recente