Evenimente Pascale în Liban

În perioada 14 -19 aprilie 2017 creștinii ortodocși români din Beirut s-au bucurat de prezența Pr. Gheorghe Costea, preotul comunității creștin-ortodoxe române din Siria și Liban.

Părintele a fost prezent la Beirut spre a oferi asistență religioasă credincioșilor din cele două țări. Din cauza războiului civil din Siria părintele nu a putut ajunge și la Damasc spre a oferi lumina pascală credincioșilor români din Siria care încă mai sunt în această țară.

Slujba Prohodului din 14 aprilie 2017 a fost oficiata la Biserica Sfântul Gheorghe din cadrul Spitalului Grec-Ortodox Sfântul Gheorghe din cartierul Ashrafiye. Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Paroh Iustinos Dib, Părintele Marcu și Diaconul Maximus.

Slujba de Înviere a fost oficiată, de asemenea, la Biserica Sfântul Gheorghe. La sărbătoarea Învierii Domnului au participat aproximativ 90 de persoane. De asemenea, au fost prezenți la Sfânta Liturghie din noaptea de Paști și Excelența Sa dl. Victor Mircea, Ambasadorul României la Beirut și dl. Constantin Bulearca, consulul Ambasadei României. La sfârșitul slujbei, fiecare credincios prezent a primit o iconiță și o Pastorală de Sfintele Paști, oferite prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În a doua zi de Paști, 17 aprilie 2017, Părintele Gheorghe a participat la slujba arhierească oficiată de IPS Efrem, Mitropolit de Tripoli, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și Părintele Iacov, starețul Mănăstirii Ortodoxe închinate Sfintei Fecioare Maria din Balamand – Liban. Slujba a fost săvârșită în biserica Mănăstirii Sfintei Fecioare Maria din cadrul Institutului Teologic de la Balamand, reședința Preafericitului Părinte Ioa Yazigi, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient în Liban.

Totodată, la finalul slujbei, în cadrul Vecerniei celei de a doua Învieri, care în Patriarhia Antiohiei se oficiază după Sfânta Liturghie din a doua zi de Paști, a fost citită și Sfânta Evanghelie în limba română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…