Evenimente academice la Alba Iulia

Până pe 8 mai, la Alba Iulia se desfășoară lucrările Simpozionul teologic internațional cu tema „Euharistie și Martiriu – de la vechile catacombe la închisorile comuniste” – ediția a XIII-a.

La evenimentul academic patronat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, sunt invitate să participe și să susțină referate o serie de personalități ale lumii teologice din țară și străinătate.

„Simpozionul acesta ne ajută să înțelegem mai bine că în păcatele, slăbiciunile, suferințele și necazurile noastre Iisus Hristos S-a jertfit deja dacă prin Spovedanie îi încredințăm Domnului păcatele noastre El ni le va ierta. Primindu-l în Sfânta Euharistie Hristos ne va face conștienți de răul care este astăzi în lume și chiar în inimile noastre”, a mărturisit pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Tot ieri, 6 mai 2014, în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc festivitatea de decernare a titlului de „Doctor Honoris Causa” Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

„Vreau să-mi exprim mulțumirea cuvenită și bucuria care m-a cuprins în aceste momente care este cu atât mai mare cu cât ea este cuprinsă și de nostalgia că timpul trece foarte repede. Important este totuși dacă în viața noastră lăsăm ceva în urmă și nu altceva putem lăsa decât bucuria pe care am primit-o din cea mai mare sărbătoare a creștinătății care este Învierea Domnului, bucurie pe care trebuie să o facem lucrătoare în viața noastră”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului

Partenerii Simpozionului Internațional de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia sunt Secretariatul de Stat pentru Culte, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei; Universitatea „1 Decembrie 1918” și Școala Doctorală de Teologie din Alba.

Comentarii Facebook


Știri recente