Eveniment unic în Caransebeş. Parohia ortodoxă ucraineană a fost sfinţită de PS Varlaam Ploieşteanul

PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, s-a rugat duminica trecută pentru prima dată împreună cu credincioşii Parohiei ortodoxe ucrainene din Caransebeş, cu hramurile Adormirea Maicii Domnului şi Naşterea Sf. Ioan Botezătorul. În cadrul evenimentului, Biserica a fost sfinţită, iar doi preoţi au primit distincţii bisericeşti.


PS Varlaam Ploieșteanul: Temelia adevăratei familii este clădită pe piatra credinței


Din soborul de slujitori au făcut parte Pr. paroh Dumitru Daniel Popovici şi Pr. Nicolae Lalo de la Parohia ortodoxă ucraineană din Cornutel, jud. Caraş-Severin. Clericii au fost ridicaţi la rangul de iconom stavrofor de Episcopul Varlaam Ploieşteanul, după săvârşirea Sfintei Liturghii din data de 24 septembrie 2017.

În cuvântul rostit, ierarhul a expus învăţăturile pe care le primim din textul biblic citit în Duminica a XVIII-a după Rusalii şi le-a explicat credincioşilor rolul bisericii în viaţa oamenilor.

Obştea credincioşilor ortodocşi de etnie ucraineană din orasul Caransebeş s-a organizat în parohie de sine stătătoare în anul 2000, subordonându-se canonic-administrativ Vicariatului Ucrainean din Sighetu Marmaţiei şi, respectiv, Protopopiatului Ucrainean din Lugoj.

Foto credit: Parohia ortodoxă ucraineană din Caransebeş

Comentarii Facebook


Știri recente