PS Varlaam Ploieșteanul: Temelia adevăratei familii este clădită pe piatra credinței

Temelia unei adevărate familii, care nu se lasă clătinată de greutățile vieții, este clădită pe piatra credinței. Credința este ținută cu multă rugăciune și osteneli duhovnicești. Aceasta este luminată cu harul care izvorăște din faptele bune care suntem chemați să le săvârșim în viața noastră,  a spus PS Varlaam Ploieșteanul în data de 8 septembrie 2017.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat în ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală Sfinții Împărați Constantin și Elena din Capitală. Din sobor au făcut parte slujitori ai lăcașului de cult.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinția Sa a rostit o omilie care a avut ca temă importanța familiei și rolul acesteia în societatea actuală.

În cadrul predicii, ierarhul a subliniat faptul că nașterea de copii reprezintă pentru orice familie o binecuvântare de la Dumnezeu. Totodată PS Varlaam Ploieșteanul a atras atenția și asupra pericolului la care expusă aceasta în zilele noastre.

Prezența copiilor în familie reprezintă o binecuvântare a lui Dumnezeu. Din păcate, dorința după confort, de a nu împărți ceea ce adunăm în viață între prea mulți copii, a determinat multe familii să aibă doar un singur copil. Datorită acestui fapt, în ultimele decenii, s-a constatat o prăbușire catastrofală a demografiei prin faptul că oamenii refuză să mai aibă copii, a spus Preasfinția Sa.

Continuând cuvântul său, PS Varlaam Ploieșteanul a  vorbit despre problema demografică cu care se confruntă țara noastră.

Poporul român se confruntă cu această prăbușire demografică și ne dăm seama câte consecințe negative sunt în societate. Satele se depopulează, școlile se închid pentru că nu mai sunt copii la sate, nu pentru Biserica construiește lăcașe de cult în loc să construiască școli. Iar dintre cele care există, unele se închid pentru că nu mai sunt copii, a precizat ierarhul.

În finalul predicii rostite, Preasfinția Sa a îndemnat la responsabilitate față de valorile familiei și ale credinței creștine.

Praznicul Nașterii Domnului, acum la început de an nou bisericesc, ne aduce bucurie, dar și un îndemn la responsabilitate. Să cultivăm acest dar al maternității pe care Dumnezeu l-a sădit încă din Rai în sufletul femei care se exprimă în modul cel mai plenar ca mamă atunci când naște, crește și educă pentru Dumnezeu și pentru societate, a conchis PS Varlaam Ploieșteanul.

Foto credit: Robert Nicolae / Agenţia de ştiri Basilica

 

Comentarii Facebook


Știri recente