Eveniment religios la Garnizoana Roman

La inițiativa conducerii Garnizoanei Roman și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Garnizoana Roman a avut loc joi, 30 iulie 2015, sfințirea unei Troițe închinate eroilor români căzuți în cele Două Războaie Mondiale, informează epr.ro.

Sfințirea Troiței amplasate în incinta Unității Militare s-a dorit a fi un eveniment comemorativ ce a marcat împlinirea a cinci ani de la înființarea Comandamentului Bazei III Logistică (Zargidava) Roman. La eveniment au participat invitați de seamă de la unitățile militare din țară, între care domnul General Maior Foca Petrică Lucian, comandantul Diviziei II Getica.

Între ctitorii care au contribuit la ridicarea troiței ce poartă hramul Sf. M. Mc. Gheorghe, ocrotitorul Armatei Române, amintim pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, pe domnul colonel Lahman Ioan, comandantul Garnizoanei Roman, precum și personalul Comandamentului Bazei III.

Delegat din partea Centrului eparhial a fost părintele Arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ, care a adresat celor prezenți cuvântul de binecuvântare din partea ierarhului și a vorbit totodată despre importanța cinstirii eroilor neamului și a respectării valorilor culturale și religioase pentru care aceștia au plătit prețul suprem.

La final, părintele Arhimandrit Pimen Costea a oferit domnului colonel Lahman Ioan, din partea Înaltpreasfințitului Ioachim, Distincția de ctitor, pentru implicare deosebită în promovarea valorilor cultural-religioase naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente