Eveniment organizat la Arad de Ziua Internaţională a Vârstnicilor

Cu prilejul Zilei Internaționale a Vârstnicilor (1 octombrie), la parohia Șega I din Arad s-a organizat o întâlnire de suflet cu vârstnicii din parohie, sub îndrumarea Pr. paroh Aurel Bonchiș și prin implicarea Pr. Prof. Constantin Rus etc. Evenimentul s-a organizat la inițiativa Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, sub genericul „Ceaiul bun de suflet”, după cum aflăm de la Arhim. Conf. Dr. Teofan Mada, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului.Vârstnicii și-au depănat amintiri, au cântat cântece creștine și s-au bucurat de atmosfera caldă, generatoare de respect, iubire și bucurie.

Ziua internaţională dedicată persoanelor vârstnice invită la reflecţie, acțiune şi sinceritate. Vârstnicii continuă să constituie una dintre categoriile sociale cele mai defavorizate, marginalizată, nu de puține ori fără acces la servicii medicale de calitate sau la activităţi sociale şi de grup. Acțiunea organizată în parohia Șega I Arad este o invitație pentru schimbarea atitudinii şi percepţiei față de persoana vârstnică şi îndeamnă la crearea unei punţi de solidaritate între generaţii.

Sfântul Apostol Pavel îi recomandă lui Timotei, care este păstor, deci părinte al comunităţii, să aibă respect faţă de bătrâni şi faţă de rude şi îndeamnă să facă aceasta cu atitudine filială: bătrânul ‚ca şi cum ar fi tatăl tău’, ‚femeile bătrâne ca pe nişte mame’ (cf. 1Tim 5,1). Păstorul unei comunităţii nu este scutit de această dorință a lui Dumnezeu, dimpotrivă, iubirea lui Hristos îl determină să facă aceasta din inimă și cu o iubire mai mare.

Suntem invitați toți să acordăm o atenție particulară asistenţei pastorale a persoanelor vârstnice bolnave, atât din punct de vedere religios (cateheză, educaţie în credinţă, participarea la Taine), dar şi biomedical (cercetare, medicamente, nutriţie, îmbunătățirea modului de viaţă). Ar fi bine venită și o analiză şi din punctul de vedere al familiilor şi al atitudinii pe care acestea trebuie să şi-o însuşească faţă de membrii lor bolnavi şi vârstnici, cu un accent particular asupra atenţiei spirituale care trebuie să li se ofere în special prin Taine, rugăciune şi vizite.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…