Eveniment muzical la Biserica „Sfântul Antonie” din Viena

În Sala Parohială a bisericii Sfântul Antonie din Viena a avut loc luni seara, 28 martie 2016, un concert de muzică clasică de factură religioasă.

Concertul a fost susţinut de dna Dana Cristina Probst, compozitoare de muzică clasică și membră a Consiliului Parohial, precum şi de alţi artişti.

„Interpreta a prezentat renumita lucrare «Matthäus-Passion» («Patimile după Matei», BWV 244) de Johann Sebastian Bach (1685-1750). Citind fragmente din Sfânta Evanghelia de la Matei și exemplificându-le muzical, ea a arătat profunzimea muzicală, dar și teologică a compoziției lui Bach. Explicațiile au fost alternate de extrase live ale unor fragmente din «Matthäus-Passion», intrepretate de Carolina Iulia Astanei (mezzosoprană, Opera din Graz, Austria), Tudor Andrei (vioară), Maria Magdalena Probst (violoncel) și Dana Cristina Probst (pian)”, a precizat pr. Ioan Moga.

La final, Pr. Ioan Moga, gazda evenimentului, a accentuat legătura dintre muzica clasică și spiritualitatea creștină, precum și rolul pe care l-au jucat compozițiile unor muzicieni precum Bach, Mozart, Händel etc în viața unor mari oameni ai Bisericii Ortodoxe.

Evenimentul muzical face parte dintr-un ciclu de audiții și concerte organizate de Biserica Sfântul Antonie din Viena.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente