Eveniment istoric pentru comunitatea românească din Viena. IPS Serafim va sfinţi piatra de temelie pentru un nou lăcaş de cult

Proiect Viena

Duminica aceasta va avea loc un eveniment istoric pentru comunitatea ortodoxă românească din Viena. IPS Părinte Serafim va aşeza piatra de temelie pentru noua biserică românească din capitala Austriei. Pentru a alina dorul de casă al românilor de peste hotare, lăcaşul de cult va fi ridicat după modelul Mănăstirii Voroneţ.

Programul liturgic va începe în jurul orei 9:00 cu slujba Utreniei. În continuare, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord va oficia Sfânta Liturghie, apoi va sfinţi piatra de temelie a noului locaş de cult. Alături de Înaltpreasfinţia Sa, din sobor va face parte Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

La sărbătoarea comunităţii noastre din Viena vor participa şi numeroşi pelerini din România, prezenţi în capitala Austriei prin intermediul Agenţiei de Pelrinaj a Patriarhiei Române Basilica Travel.

Locaţia viitoarei biserici se află la punctul de întâlnire al străzilor Norbahnstraße și Taborstraße.

Se ajunge uşor cu tramvaiul nr. 2 până la staţia Rebhanngasse, de unde se vede poarta de acces în şantier, apoi, prin pasaj, se poate merge spre locul viitoarei biserici, a transmis pr. Nuţu Emanuel.

Pregătirile pentru evenimentul de duminică sunt aproape gata. Obiectele liturgice care se vor afla pe masa din altarul noului locaș de cult au fost sfințite luni seară, la Capela Românească din inima Vienei.

Alese mulțumiri celor care s-au îngrijit ca Biserica, a cărei piatră de temelie o vom aşeza duminică, 17 Septembrie 2017, să primească daruri alese, demne de fi puse pe sfânta masă a Sfântului Altar, în slujba lui Dumnezeu. Dumnezeu sa răsplătească cu darurile Lui cele bogate și netrecătoare pe cei ce iubesc podoaba Casei Sale, a spus pr. Nuţu Emanuel.

Evenimentul liturgic din duminica aceasta va fi precedat de o întâlnire în care va fi prezentat proiectul edificiului bisericesc (detalii aici).


Demersurile pentru noua biserică din Viena au început în 2013 şi au avut încă de la început susţinerea reprezentanţilor autorităţilor vieneze. Acest lucru s-a datorat, după cum precizează părintele Nuţu Emanuel, pentru că românii sunt iubitori de artă şi cultură, păstrători fideli ai moralei creştine.

Terenul a fost achiziţionat în data de 14 iunie 2017 în apropierea cunoscutului parc Prater.

Comentarii Facebook


Știri recente