Viena: Întâlnire de prezentare a proiectului viitoarei biserici româneşti din capitala Austriei

Întrunire Viena

La Viena va avea loc sâmbăta aceasta o întâlnire de prezentare a proiectului viitoarei biserici ortodoxe române din capitala Austriei. Întrunirea se va desfăşura la Centrul Otto-Mauer al Asociaţiei academicienilor catolici al Arhiepiscopiei Vienei.

Invitatul special este Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

În cadrul întrunirii,  Arch. Georg Baldass va prezenta proiectul bisericii, iar monahia Dr. Gabriela Platon va susţine alocuţiunea cu titlul: Sfânta Mănăstire Voronet – mărturie si simbol pentru bisericile cu pictura exterioara din Bucovina.

Viitoarea biserică din capitala Austriei va fi ridicată după modelul Mănăstirii Voroneţ, una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Este socotită Capela Sixtină a Orientului pentru marea frescă de pe fațada de vest, numită Judecata de apoi. De asemenea, albastrul de Voroneț este considerat de specialiști ca fiind unic în lume.

Evenimentul va fi moderat de Dr. Regina Augustin, conducătoarea
Secretariatului General al fundaţiei PRO ORIENTE. În cadrul întrunirii, grupul psaltic Tronos al Catedralei patriarhale, condus de arhid. Mihail Bucă, va susţine un minirecital de cântări religioase.

La final, va lua cuvântul coordonatorul proiectului, pr. Nuţu Emanuel.


Piatra de temelie a lăcaşului de cult va fi aşezată duminică, 17 septembrie, de IPS Părinte Serafim.  Locaţia viitoarei biserici se află la punctul de întâlnire al străzilor Norbahnstraße și Taborstraße (detalii aici).

Foto Credit: Flickr

Comentarii Facebook


Știri recente