Eveniment editorial pentru nevăzătorii mehedințeni

Episcopia Severinului și Strehaiei, prin intermediul Biroului de Asistență Socială din cadrul Sectorului Social-Filantropic, se implică de câțiva ani într-un mod activ în desfășurarea mai multor activități cu și pentru nevăzători.

Această categorie specială de oameni și credincioși sunt în atenția slujitorilor Bisericii, care cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, le furnizează servicii sociale de calitate, săvârșind ocazional și diverse slujbe religioase pentru această comunitate strâns unită din Drobeta Turnu Severin.

Membrii Clubului Nevăzătorilor din Turnu Severin au avut, marți, 25 iunie, bucuria de a participa la lansarea a două numere ale revistei lunare „Raze de lumină” și a Paraclisului Maicii Domnului, needitat până acum în scriere Braille, ne-a mărturisit Cătălin Cernătescu.

Evenimentul editorial a fost precedat de slujba de binecuvântare a Aghiasmei Mici, oficiată de părintele George Radu Trăilescu, inspector în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Episcopiei Severinului și Strehaiei, cel care este și redactorul-șef al revistei.

Nevăzătorii s-au bucurat și de acordurile de chitară oferite de un elev al Liceului de artă din Tr. Severin.

Numerele 4 și 5 al revistei „Raze de lumină”, lansate marți, le oferă cititorilor articole despre sărbătoarea Învierii, și multe alte subiecte interesante.

Astfel de evenimente editoriale se transformă pentru persoanele cu deficiență de vedere din Drobeta Turnu Severin în adevărate sărbători, fiind o minunată invitație la lectură. Conținutul revistei poate fi și audiat, fiecare apariție scrisă find însoțită de câte un CD mp3.

Editarea acestor materiale s-a realizat prin intermediul Centrului informațional Didim cel Orb, înființat în cadrul unui proiect al Asociației Filantropia Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente