Eveniment duhovnicesc în orașul Băbeni, județul Vâlcea

În ajunul sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai orașului Băbeni, în urbea vâlceană se va desfășura joi, 7 noiembrie 2013, pentru al doilea an consecutiv Pelerinajul cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia”, adusă de la Mănăstirea Surpatele, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Prăznuirea patronilor spirituali ai orașului Băbeni va începe la orele 16:00, cu slujba Vecerniei și a Litiei oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, în sobor de preoți și diaconi, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a parohiei Băbeni I.

După slujbă va urma Pelerinajul cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia” pe traseul: Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – strada „Ungureni” – strada „Serafimești” – strada „Dragoș Vrânceanu” – Liceul „George Țărnea” – Primăria Băbeni – cu revenire la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Toate acestea sunt organizate în cinstea Arhanghelilor Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai orașului. Îi invit pe cetățenii orașului să ia parte la procesiunea religioasă ce va avea loc pe 7 noiembrie, dar și să viziteze expoziția de icoane ce va fi vernisată la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Băbeni”, a declarat primarul orașului Băbeni, Ion Bîzîc.

Sărbătoarea va culmina vineri, 8 noiembrie cu Sfânta Liturghie oficiată în cinstea Sfinților Arhangheli, patronii spirituali ai orașului Băbeni.

Pe timpul celor două zile ale sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, credincioșii participanți se vor putea închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia”, ce va fi adusă de la Mănăstirea Surpatele, comuna Frâncești, județul Vâlcea, joi, 7 noiembrie 2013, la ora 9,00 și așezată în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a parohiei Băbeni I.

La sărbătoarea orașului Băbeni sunt invitați să participe preoți, demnitari, profesori, oameni de cultură și credincioși din Eparhia Râmnicului, și din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente