Eveniment de gală la Naționalul Bucureștean

„Dacă dragoste nu e, nimic nu e!” conchidea Marin Preda în „Cel mai iubit dintre pământeni”, parafrazându-i pe Sfântul Pavel și pe Sfântul Evanghelist Ioan. Dragostea și credința le-a ținut unite, peste 50 de ani, și pe cele aproape 300 de cupluri aniversate sâmbăta aceasta în sala mare a Naționalului bucureștean.

Primăria Sectorului 2 al Capitalei a organizat, pentru a șaisprezecea oară, evenimentul de gală „Nuna de aur”, apreciind astfel dăruirea și fidelitatea în virtutea cărora au rămas împreună, mai bine de jumătate de veac, familii frumoase de români din București.

În deschidere, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat o slujbă de mulțumire, informează TRINITAS TV.

„Sunteți un exemplu pentru familiile tinere de astăzi și pentru tinerii care se pregătesc să întemeieze o familie într-o vreme destul de grea când această instituție de bază a unui neam, a unei societăți este atacată din toate părțile și relativizată așa încât vă îndemnăm să săvârșiți și dumneavoastră în continuare o lucrare misionară învâțându-i și punând la inima celor tineri valoarea căsătoriei a familiei creștine”, a spus Preasfinția Sa.

Cuplurile au primit din partea edilului sectorului 2, domnul Neculai Onțanu, certificate de căsătorie europene, diplome și flori.

Unul dintre momentele speciale ale galei l-a constituit concertul susținut de Orchestra Simfonică de suflători „Angely’s” și Corala Academică „Divina Armonie” dirijate de Marius Firca.

În final, sărbătoriții, oficialitățile dar și membrii familiilor care au venit să-și felicite părinții ori bunicii au servit o cupă de șampanie, au depănat amintiri, au lăcrimat și au râs, simțindu-se înconujurați de admirație și multă dragoste.

Foto: Mircea Popa (Ziarul Lumina)

Comentarii Facebook


Știri recente