Eveniment cultural – misionar în comuna Hălmagiu, jud. Arad

În după amiaza zilei de sâmbătă, 25 iunie 2016, a avut loc întrunirea Cercului Pastoral-Misionar Hălmagiu, informează pr. Iustin Popovici, Consilier Cultural – Arhiepiscopia Aradului. Evenimentul s-a desfăşurat în biserica din satul Leasa, comuna Hălmagiu, jud. Arad. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, ședința a fost condusă de preotul Cristian-Mihăiță Bacoș.

După slujba de Te Deum a urmat prezentarea Monografiei satului Leasa, volum semnat de ing. Ioan Cotoc. În deschiderea prezentării, părintele paroh Ioan Florea a remarcat că satul Leasa, își împletește istoria și destinul său cu cea a ținutului Hălmagiului. De asemenea, în cuvântul său, autorul monografiei a afirmat că această carte este închinată tuturor acelora din satul Leasa, care s-au jertfit pentru credință și neam.

Monografia cuprinde detalii despre așezarea satului, toponimia, istoria, populația, activitățile locuitorilor, biserica, școala, portul, folclorul, datini și obiceiuri, precum și genealogia familiilor din satul Leasa.

În încheierea prezentării, autorul lucrării a mulțumit colaboratorilor și sponsorilor col. Nicolae Slev, col. r. Gheorghe Dărău, dir. Lazăr Popescu, d-l Vasile Lazăr, prof. dr. Augustin Mureșan și ing. Vasile Faur.

După prezentarea monografiei, în cadrul întrunirii au fost prezentate următoarele referate:

  1. Importanța prezenței și participării tinerilor la viața comunității creștine;
  2. Colaboratorii preotului în activitatea pastorală din parohie;
  3. Sfânta Liturghie cea mai înaltă formă de adorare a lui Dumnezeu;

Referatele prezentate au subliniat importanța participării tinerilor la viața comunităților creștine, aceștia constituind viitorul de mâine al Bisericii și al societății. Totodată, a fost evidenţiată și importanța profesorului de religie în activităţile cu tinerii, acesta fiind un colaborator al preotului în activitatea pastorală.

La finalul întâlnirii au fost prezentate o serie de activități ale tinerilor desfășurate de fiecare parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente