Eveniment cultural la Tulcea

La Tulcea a avut loc, între 8 – 12 august 2015, cea de –a XXIII – a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru tineret „Peştisorul de Aur”, la care au participat formaţii artistice din România, Bulgaria, Macedonia, Rusia, Republica Moldova, Polonia, Serbia, Ucraina, Coreea de Sud, Slovacia şi Algeria.

Prezent atât la festivitatea de deschidere cât şi la cea de închidere a festivalului Episcopul Tulcii a rostit un cuvânt duhovnicesc, binecuvântând desfăşurarea acestuia.

„Este o cinste deosebită pentru urbea noastră acest eveniment, dar în acelaşi timp şi o responsabilitate majoră în promovarea folclorului autentic şi a implementării ideilor de frumos, de respect şi de toleranţă în sufletul tinerei generaţii” a spus Preasfinţia Sa.

Marele premiu al Festivalului a fost câştigat de Ansamblul Cibinul din Sibiu şi a fost înmânat de către Preasfinţitul Părinte Visarion.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…