Eveniment cultural la Tulcea

La Casa Avramide din Tulcea a avut loc astăzi 17 ianuarie a.c., în prezența autorităților centrale și locale și a domnului Andrei Marga inaugurarea sediului Institutului Cultural Român – filiala Dobrogea, informează episcopiatulcii.ro.

Este a doua filială a Institutului Cultural Român deschisă în țară și care va avea rolul de a implementa resurse culturale și sociale în vederea sustensibilității valorilor spiritual – culturale ale teritoriului dobrogean care este județul Tulcea.

În cuvântul de binecuvântare adresat, P.S. Sa Visarion Episcopul Tulcii a reliefat legătura strânsă dintre cult și cultură aratând că și din punct de vedere bisericesc județul Tulcea deține un bogat patrimoniu care poate fi valorificat mai bine prin activitatea Institului Cultural Român.

Cu acest prilej P.S. Sa a oferit noului director al Insitutului Cultural Român Tulcea o icoană cu Sfinții Împărați Constantin și Elena, specificând importanța lor pentru făurirea unei Europe unite prin cultură și spiritualitate creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente