Eveniment cultural la „Liceul Andrei Mureșanu” din Brașov. IPS Laurențiu prezent la eveniment

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a fost prezent marți, 23 mai 2017, la serbarea organizată în cadrul Liceului Andrei Mureșanu din municipiul Brașov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Manifestarea culturală a marcat și finalizarea proiectului religios și educativ Biserica și rugăciunea din sufletul copiilor. În cadrul proiectului, elevii au avut posibilitatea să participe la diferite activități de creație.

La eveniment au fost prezenți: reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov, profesorul Niculae Cioc, Directorului liceului, cadre didactice și elevi ai instituției de învățământ.

Punctul central al festivității l-a reprezentat piesa de teatru intitulată Sfinții, prietenii copiilor. Aceasta a fost interpretată de copiii din clasa a II-a B.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Mitropolitul Ardealului a evidențiat frumusețea și semnificația deosebită a evenimentului cultural.

A fost o manifestare extraordinară. Piesa pe care au interpretat-o copiii a avut niște mărturii cutremurătoare despre sfinți. Toți am fost chemați prin mărturia copiilor să-i imităm pe sfinții lui Dumnezeu ca să ne putem bucura și noi de o viață curată și sfântă aici, pe pământ, pentru a ne câștiga viața veșnică, a spus ierarhul.

La rândul ei, Maria Simodi Erneanu, coordonatorul proiectului Biserica și rugăciunea din sufletul copiilor, a explicat în ce a constat proiectul organizat la școala brașoveană.

Am avut mai multe activități în cadrul proiectului: elevii au pictat icoane pe sticlă, au vizitat multe biserici și mănăstiri din Arhiepiscopia Sibiului. Astăzi am finalizat proiectul prin această scenetă, a precizat Maria Simodi Erneanu.

În debutul vizitei pastorale la liceul brașovean, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat lucrărilor de renovare interioară ce au fost efectuate la liceul brașovean.


Între Liceul Andrei Mureșanu din municipiul Brașov și Arhiepiscopia Sibiului, prin Protopopiatul Brașov, există o colaborare pe diferite proiecte. De asemenea, în cadrul liceului funcționează și Seminarul Teologic Dumitru Stăniloae din oraș.

Comentarii Facebook


Știri recente