Eveniment cultural dedicat Zilei Unirii şi poetului Mihai Eminescu, la Craiova

Fundaţia „Cuvântul care zideşte” şi Arhiepiscopia Craiovei, prin Biroul de învăţământ, catehizare şi activităţi cu tineretul, organizează vineri, 23 ianuarie, de la ora 14.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, manifestarea „Picuri de lumină şi de viaţă”, după cum ne-a precizat Diacon Gheorghe Cioiu.

Evenimentul se înscrie în seria de activităţi culturale desfăşurate la nivelul urbei cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române şi a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Programul cuprinde un recital de poezie şi premierea câştigătorilor concursului de poezie religioasă pentru elevii din ciclul gimnazial si liceal, ediţia a VIII-a, organizat de Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi un concert de muzică patriotică susţinut de Corul Seminarului Teologic din Craiova condus de prof. Victor Şapcă. Tot în cadrul acestui eveniment, elevii de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova vor organiza o expoziţie cu lucrări de desen şi pictură cu tematică specifică momentelor sărbătorite, în holul Bibliotecii Judeţene.

Comentarii Facebook


Știri recente