Eveniment cultural-artistic dedicat Unirii Principatelor, în Protoieria Costeşti

Cu ocazia sărbătoririi sâmbătă, 25 ianuarie 2015, a 156 de ani de la Mica Unire (1859), din încredinţarea și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeşului şi Muscelului, Biroul de Catehizare şi Activităţi cu Tineretul şi Protoieria Costeşti, au organizat vineri, 23 ianuarie 2015, ora 10.00, în Sala de conferinţe a Protoieriei, un spectacol cultural-artistic.

Zeci de elevi şi tineri din Costeşti şi localităţile limitrofe, alături de cadre didactice şi preoţi din Protoieria Costeşti au participat la manifestarea dedicată istoriei, care s-a dorit a fi un omagiu adus înfăptuitorilor Unirii Principatelor Române (Moldovei cu Ţara Românească de la 24 ianuarie).

Activitatea a făcut parte din proiectul educaţional „24 Ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza”, proiect ce a vizat familiarizarea elevilor cu istoria naţională, conştientizarea elevilor cu privire la importanţa şi fragilitatea patrimoniului, valorificarea sentimentului de apartenenţă la comunitatea locală şi naţională.

Evenimentul a fost precedat de slujba parastasului, oficiat de un sobor de preoţi din Protoieria Costeşti.

În cadrul acestei activităţi au fost evocate personalităţile, care au contribuit la Unirea Principatelor, primul pas spre formarea statului modern român.

Clubul Copiilor din Costeşti coordonat de doamna director Sofia Vasilescu a încântat audienţa cu un repertoriu de cântece patriotice.

Un moment deosebit a fost susţinut de elevii din clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială Costeşti, coordonaţi de doamna profesor Magdalena Coman, când au pus în scenă piesa„Moş Ion Roată şi Unirea”. Aceeaşi elevii au ridicat audienţa în picioare când în mijlocul sălii au pornit Hora Unirii.

În încheierea manifestării, Părintele Protopop Laurenţiu Vasile Dinu a mulţumit tuturor invitaţilor şi participanţilor, împărţind copiilor cărţi ziditoare de suflet şi daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente