Evanghelia duminicii a XXVI-a după Rusalii

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 18 noiembrie 2012, în Duminica a XXVI-a după Rusalii. În cadrul Sfintei Liturghii va fi citită pericopa din Evanghelia după Luca în care se relatează pilda bogatului căruia i-a rodit țarina, informează TRINITAS TV.

Despre semnificațiile Pericopei Evanghelice a vorbit Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord: „Bogatul din Evanghelia de astăzi avea, de altfel, multe calități. Era un om priceput, muncitor, harnic și chiar întreprinzător. Văzând belșugul roadelor s-a hotărât să își construiască hambare mai mari, dar marea lui greșeală este că nu s-a gândit la Dumnezeu sau la aproapele său, ci doar la el însuși. De altfel, egoismul său este exprimat în textul Evangheliei prin folosirea repetată a pronumelui posesiv: al meu„.

Bogatul din Evanghelie era stăpânit de o lăcomie fără margini și o iubire pătimașă de sine.

Această duminică este și prima din Postul Nașterii Domnului. În toate lăcașurile de cult va fi citită cu acest prilej Pastorala Sfântului Sinod la încheierea Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente