Etapa locală a olimpiadei de Religie în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de sâmbătă, 16 februarie 2013, în Episcopia Oradiei s-a desfășurat etapa locală a olimpiadei de Religie Ortodoxă, a precizat Pr. Prof. Florin Negruțiu. Această etapă s-a organizat în șase centre, repartizate la nivelul județului Bihor, după cum urmează: Oradea – Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Lucian Blaga”; Marghita – Colegiul Național „Octavian Goga”; Salonta-Tinca – Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca; Aleșd – Școala Gimnazială „Constantin Șerban”; Ștei – Școala Gimnazială „Miron Pompiliu.”

Pentru acest nivel au fost înscriși un număr de 435 de elevi din ciclurile gimnazial și liceal, respectiv clasele V-XII, fapt ce dovedește atitudinea pozitivă a elevilor față de disciplina Religie și interesul crescut pentru însușirea și asumarea valorilor morale pe care aceasta le promovează.

Subiectele pentru etapa locală au fost elaborate de un colectiv de cadre didactice constituit din metodiști, responsabili de cerc pedagogic și membri ai Consiliului Consultativ al disciplinei.

Pentru etapa județeană s-au calificat câte 5 elevi pe nivel de clasă de la fiecare centru din județ, respectiv câte 10 elevi pe clasă de la cele două centre din municipiul Oradea.

În conformitate cu calendarul desfășurării concursurilor și olimpiadelor școlare, etapa județeană a olimpiadei de Religie se va desfășura în data de 2 martie 2013, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente