Etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie în Galaţi şi Brăila

Ȋn cadrul Programului Naţional al Olimpiadelor Şcolare, Arhiepiscopia Dunǎrii de Jos, ȋn parteneriat cu Inspectoratele Judeţene Galaţi şi Brǎila, a organizat etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. Evenimentul a avut loc ȋn 18 martie 2017.

La Galați concursul s-a desfășurat la Şcoala Gimnazială nr. 13 Sf. Ștefan cel Mare și a reunit 366 de elevi competitori, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media al Eparhiei.

Înainte de a intra în sălile de concurs, elevii au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian care i-a încurajat cu acest prilej și le-a oferit mici daruri de suflet.

La Brăila, gazda concursului pentru cei 227 elevi participanți a fost Liceul Teoretic Nicolae Iorga.

Comisiile de evaluare au fost alcătuite, conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I şi II, în învăţământ, din cele douǎ judeţe.

Subiectele pe care elevii le-au tratat au vizat atât conţinutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasǎ VII-XII, dar au avut şi menirea de a pune în valoare capacitǎţile de creativitate, sintezǎ şi actualizare, în contextul societǎţii moderne, privind cunoştinţele dobândite de elevi la disciplina Religie.

La final, toți elevii participanți au primit cărți de rugăciuni și iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente