Etapa județeană a Concursului Cultură și Spiritualitate Românească, la Turnu Severin

La Drobeta Turnu Severin a avut loc sâmbătă, 15 februarie 2014, etapa județeană a Concursului interdisciplinar „Cultură și Spiritualitate Românească”. Reunind în jur de 70 de elevi de la mai multe instituții de învățământ din municipiu, competiția s-a desfășurat pe două nivele: cel al claselor V-VI și cel al anilor terminali de gimnaziu, după cum a precizat Cătălin Cernătescu.

Gazda concursului din acest an a fost Școala Gimnazială „Constantin Negreanu”. De pregătirea cadrului competițional școlar la această instituție s-a ocupat Prof. Simona Necșoiu, având alături directorul unității și inspectorul de Religie, Prof. Dana Săftoiu.

În jurul orei 09:25 au sosit subiectele pentru cei 70 de elevi concurenți. Pentru clasele V-VI, acestea au cuprins cerințe în acord cu tema „Natura între pământ și cer” , în timp ce pentru clasele VII-VIII, subiectele s-au încadrat în tema „Omul între sacru și profan”.

Variantele pentru această etapă au fost alcătuite de grupul de lucru din cadrul Comisiei Centrale, după cum a menționat Prof. Dana Săftoiu, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.

Rezultatele finale cu elevii calificați la etapa națională ce se va desfășura la Vaslui, vor fi transmise până la data de 1 martie 2014, conform precizărilor din calendarul concursurilor naționale finanțate de către M.E.N. în anul școlar 2013-2014.

Comentarii Facebook


Știri recente