Etapa eparhială a Concursului Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine

Concursul național de proiecte „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine” se apropie de sfârșit. O comisie a Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor a ales la începutul acestei luni cele mai bune trei proiecte desfășurate în parohii.

La etapa națională a concursului, care se va desfășura cu ocazia hramului istoric al Catedralei patriarhale, Arhiepiscopia Bucureștilor va fi reprezentată de proiectul „Zile de neuitat”, desfășurat de Parohia „Sfinții Arhangheli” – Huedin, Protopopiat sector 4 Capitală, informează Ziarul Lumina.

După ce o mulțime de parohii din Arhiepiscopia Bucureștilor au realizat cu tineri și copii proiecte în cadrul Concursului național „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, la începutul lunii mai a venit etapa evaluării și evidențierii celor care au muncit și s-au implicat mai mult în acest concurs. Comisia de evaluare a proiectelor desfășurate în Arhiepiscopia Bucureștilor a fost formată din următorii: Constantin Andrei, inspector în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Janeta Niță, profesor de religie la liceul bucureștean „Marin Preda” și metodist la sectorul 6, și Vasile Bogus, inspector de specialitate la disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov. În urma evaluării, premiul I a fost acordat proiectului „Zile de neuitat”, desfășurat de Parohia „Sfinții Arhangheli” – Huedin din București, care va reprezenta Arhiepiscopia Bucureștilor la etapa națională a concursului, desfășurată cu ocazia hramului istoric al Catedralei patriarhale, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Proiectul a fost coordonat de părintele Nectarie Florentin de la Parohia „Sfinții Arhangheli” – Huedin. Premiul II a fost acordat proiectului „Sfânta Împărtășanie, hrana pentru viața veșnică”, implementat de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Dobrești, Protopopiatul Ilfov Sud, și coordonat de preotul Florin – Lucian Dinu. Proiectul „Sfânta Euharistie – izvor de milostenie”, desfășurat de Parohia „Sfânta Treime” – Ghencea, Protopopiat sector 5 Capitală, coordonat de preotul Ion Grădincea, a obținut locul III. Premierea câștigătorilor pe Arhiepiscopia Bucureștilor va avea loc duminică, 18 mai 2014, în prezența Preasfințitului Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a spus diaconul Adrian Oancea, inspector în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul.

Comentarii Facebook


Știri recente