Etapa eparhială a Concursului Național închinat Părintelui Dumitru Stăniloae la Timișoara

Luni, 21 ianuarie, la Centrul eparhial din Timișoara s-a desfășurat etapa eparhială a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”, informează mitropolia-banatului.ro.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, evenimentul s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și a comisiei formată din profesori de la Catedra de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității de Vest și de la clasa cu profil teologic a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara. Cele două secțiuni ale concursului au fost structurate pe nivel seminarial, cu tema generică „Viața și opera Părintelui Dumitru Stăniloae”, și pe nivel universitar, cu tema „Tradiție și originalitate în teologia Părintelui Dumitru Stăniloae”. La această etapă au participat 8 studenți teologi și 4 elevi seminariști. Următoarea etapă a concursului, cea mitropolitană, va avea loc la începutul lunii martie.

Concursul este organizat de Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale și eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române. Acesta își propune să descopere elevi și studenți capabili să aprofundeze și să promoveze opera Părintelui Dumitru Stăniloae. Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII de la seminariile și liceele teologice ortodoxe, studenților și masteranzilor de la facultățile de teologie ortodoxă din România. Perioada de desfășurare a concursului: 30 noiembrie 2012 – 21 mai 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente