Etapa eparhială a concursului Lăudați pe Domnul la Caransebeș

Joi, 19 septembrie, în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, s-a desfășurat etapa eparhială a concursului național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul”, după cum ne-au precizat Diac. Nicolae Codrea și Darius Herea.

La concurs s-au înscris trei formații corale din județul Caraș-Severin, iar locul I a fost obținut de Corul „Gheorghe Dobreanu” al bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, catedrala istorică din Caransebeș, condus de prof. Mariana Ponețchi.

Juriul a fost format din pr. dr. Isac Rusalin, președintele acestuia și profesor de muzică bisericească la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu din Caransebeș, prof. de muzică Silvia Poiană și prof. Drăghina Ion, profesor de muzică la Liceul Pedagogic „C. D. Loga” din Caransebeș.

La manifestarea culturală a participat și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, pr. cons. Daniel Alic, sectorul cultural, precum și numeroși credincioși și credincioase din localitate iubitori de muzică corală bisericească.

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului a subliniat: „Îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a ajutat ca în această binecuvântată să fim martorii concursului național †¹†¹Lăudați pe Domnul†º†º, faza eparhială aici în catedrala noastră episcopală Învierea Domnului din Caransebeș. În numele Episcopiei Caransebeșului îi felicităm pe toți cei care s-au înscris la acest concurs și pe cei care au dirijat aceste formații corale, mulțumind totodată juriului care a acceptat să delibereze și să participe la acest concurs. Mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru această încurajare a tuturor celor care care vin la biserică și care doresc prin credința și dragostea față de Dumnezeu să-L și să-L laude atotputernicul Dumnezeu în tot ceea ce însemană cântare bisericească. Cred că toate aceste concursuri nu fac altceva decât să-i încurajeze și să-i motiveze pe credincioșii noștri pe cei care participă la repetițiile care nu sunt puține și în fiecare duminică și sărbătoare împodobesc sfintele slujbe cu această cântare corală bisericească”.

Etapa mitropolitană va avea loc la Catedrala mitropolitană cu hramurile „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara în ziua de 6 octombrie 2013, începând cu orele 16,00. Aceasta va reuni formațiile corale câștigătoare din Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Caransebeșului. Corul câștigător va reprezenta Mitropolia Banatului la etapa națională, ce va avea loc la sediul Patrirhiei Române la data de 27 octombrie 2013. La final, toți cei prezenți au primit iconițe din partea Preasfințitului Lucian.

Comentarii Facebook


Știri recente