Etapa de lucru FORTE in Arhiepiscopia Sibiului

În Arhiepiscopia Sibiului, a avut loc astăzi, 7 ianuarie 2013, o nouă întâlnire lărgită a Centrului de Resurse al Arhiepiscopiei Sibiului din cadrul Proiectului FORTE, prin care s-au stabilit noi strategii pentru dezvoltarea proiectelor de asistență socială din parohiile eparhiei amintite.

Preoții de la parohiile Arhiepiscopiei Sibiului care s-au înscris la proiectul național FORTE au avut posibilitatea de a participa la etapa în care s-a stabilit planul operațional de lucru, la nivel eparhial. Peste 20 de preoți de la parohii, împreună cu reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sibiului au participat la lucrările conduse de reprezentanții Federației Filantropia din cadrul Patriarhiei Române, pr. Ciprian Ioniță și Roxana Stoica.

În deschiderea lucrărilor, consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, a transmis binecuvântarea Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și i-a felicitat pe participanții la întâlnirea ce s-a arătat un bun prilej de a se informa și de a discuta proiectele sociale din unitățile parohiale, dar și colaborările pe acest domeniu, după cum aflăm din mitropolia-ardealului.ro.

Seminarul de ieri a avut ca principal scop lucrul pe grupe, prin care au fost trasate obiectivele operaționale și planurile de activități strategice la nivel de eparhie, cu atenție specială pe realizarea așezământului de economie socială de la Moeciu de Sus, ca viitor loc de tabere pentru tineret.

Grupurile de lucru s-au axat pe trei direcții prioritare pentru Arhiepiscopia Sibilui: strângerea de fonduri, activități cu tinerii și copiii și formarea profesională.”S-a formulat planul de activități din cadrul planului strategic ce va începe în acest an și care va dura trei ani. Cele trei direcții strategice discutate în grupurile de lucru au fost aprobate de IPS Mitropolit Laurențiu „, ne-a spus expertul de servicii sociale din cadrul Federației Filantropia, Roxana Stoica.

Modul e-learning pentru preoți

Proiectul Formare Trainică pentru parteneriat social (FORTE) este implementat de Federația Filantropia în nouă eparhii din țară. Partenerii Federației Filantropia în acest proiect sunt Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) și SC Global Commercium Development SRL, ambele din Spania, iar finanțarea vine de la Uniunea Europeană prin Fondul Social European. Proiectul urmărește dezvoltarea Centrelelor de Resurse eparhiale prin cursuri de formare pe trei direcții: personală, profesională și munca în echipă. Centrul de la Sibiu are ca țintă aproximativ 600 de persoane, însemnând toți participanții la seminariile de formare, beneficiarii serviciilor de consiliere și de formare dar și ai serviciilor sociale. Prin acest centru, nevoile de ordin social din Arhiepiscopia Sibiului sunt abordate într-un mod strategic, iar formatorii vin în sprijinul preoților și asistenților sociali din parohii, mai ales prin modulul de e-learning, specific doar eparhiei de la Sibiu. Cursurile online au fost primite de preoți din 10 protopopiate, ne-a spus pr. Ciprian Creangă din cadrul Filantropia Sibiu, iar temele primite cu mult entuziasm de preoți dezbat subiecte precum managementul proiectului, strângerea de fonduri, comunicarea eficientă, scrierea de proiecte etc

Comentarii Facebook


Știri recente