Este o mare bucurie când în diaspora noastră se păstrează identitatea românească – Patriarhul Daniel

În contextul vizitei unui grup de pelerini români din Viena, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a manifestat vineri bucuria pentru menținerea identității românești în diasporă prin „bogata activitate” desfășurată de comunitatea parohială.

„Suntem bucuroși că țineți legătura cu România și doriți să cunoașteți mai bine spiritualitatea și istoria Bisericii noastre”, a spus Preafericirea Sa.

Pelerinii de la biserica „Învierea Domnului și Sfântul Apostol Andrei” din Viena au avut ocazia să rememoreze evenimentul sfințirii locașului de cult din 14 iunie 2009 de Patriarhul României.

La un deceniu de la momentul semnificativ pentru comunitatea românească din Viena, părintele paroh Nicolae Dura și credincioșii români au dorit să primească binecuvântarea Preafericirii Sale care i-a felicitat pentru organizarea acestui pelerinaj:

„Vă felicităm că încurajați pelerinajele ca metodă pastorală de intensificare a vieții duhovnicești dar și a comuniunii între membrii parohiei. Aceste pelerinaje la biserici și mănăstiri sunt o tradiție creștină veche din primele veacuri ale creștinismului”.

În finalul întâlnirii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a urat pelerinilor „ani mulți și binecuvântați și mult ajutor de la Dumnezeu”.

Foto credit: Ziarul Lumina/ Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente