Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate.

O ceremonie religioasă și militară a avut loc de Ziua Eroilor și la Cimitirul Militar din Mons, Belgia, unde sunt înmormântați 8 soldați români căzuți în Primul Război Mondial.

Slujba de pomenire a fost oficiată de Părintele Gabriel Pop de la Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene.

La eveniment a fost prezentă Excelența Sa Andreea Păstârnac, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Belgiei. De asemenea, a participat personal militar de la Reprezentanţa Statului Major al Apărării la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE), sub conducerea General-maior Constantin-Adrian Ciolponea.

Slujba religioasă a fost urmată de ceremonia depunerii de coroane de flori la mormintele soldaților care au pierit în luptă pentru țara lor în acea parte a continentului.


Cimitirul Militar din Mons a fost înființat în 1914. Cuprinde mormintele a peste 500 de soldați, majoritatea britanici sau germani, dar și români, căzuți în confruntările care au avut loc în  zonă în timpul Primului Război Mondial.

Foto credit:  Reprezentanța BOR pe lângă Instituțiile Europene

Comentarii Facebook


Știri recente