Eroii români căzuţi în lupte au fost comemoraţi la Seghedin

Eroii români căzuţi în lupte au fost comemoraţi marţi la Cimitirul Central din Seghedin, printr-o slujbă de pomenire și o ceremonie de depunere coroane de flori.

Evenimentul a avut loc în contextul apropierii Sărbătorii Înălţării Domnului, care este ziua de pomenire a tuturor eroilor, şi a fost organizată de Consulatul General al României din Seghedin.

Preasfinţitul Părinte Siluan al Ungariei a participat la eveniment, alături de reprezentanţi ai autorităţilor ungare.

Comemorarea a început printr-o slujbă de pomenire a eroilor români, oficiată de Episcopul Siluan, după care a urmat intonarea Imnurilor Naționale ale României și Ungariei.

Ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurcă, a rostit un cuvânt în care a subliniat:

„La acest eveniment comemorativ nu îi cinstim doar pe Eroii din cel de-al II-lea Război Mondial, care își dorm somnul de veci în acest cimitir, ci și pe Eroii Români din timpul Primului Război Mondial și din toate luptele duse de aceștia, în care și-au jertfit viața pentru apărarea Patriei și a credinței noastre strămoșești, contribuind și la eliberarea altor țări din vecinătatea României”.

Monumentul Eroilor Români de la Cimitirul Central din Seghedin a fost ridicat în anul 1950, întru pomenirea celor 97 de ostași români care au căzut în aceste locuri, luptând pentru eliberarea Ungariei, în cel de-al Doilea Război Mondial, după cum se vede și pe inscripția marcată pe acest monument.

Foto Credit: Episcopia Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente