Eroii revoluționari din Timișoara, pomeniți la Monumentul din Popești-Leordeni

Eroii Revoluției din 1989, morți la Timișoara și incinerați la crematoriul din București, au fost comemorați vineri în orașul Popești-Leordeni, la monumentul situat în apropierea locului unde a fost aruncată cenușa lor.

A fost oficiată o slujbă de pomenire și a avut loc un ceremonial militar în memoria celor care s-au jertfit în urmă cu 30 de ani pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

Slujba de pomenire pentru eroii Revoluției din Timișoara a fost săvârșită de părintele protopop Ioan Bondar împreună cu un sobor de preoți, informează Trinitas TV.

La slujbă au participat autorități locale și centrale, precum și membri ai asociațiilor revoluţionarilor din decembrie 1989.

A urmat ceremonialul de depunere a coroanelor la monumentul dedicat eroilor din Timișoara, dar și la canalul unde a fost aruncată cenușa acestora.

Canalul unde a fost aruncată cenușa revoluționarilor. ©Inquam Photos / George Calin

În cadrul evenimentului comemorativ a avut loc și un moment artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 din Popești-Leordeni.


Pe 18 decembrie 1989, 43 victime ale revoluției au fost luate din morga Spitalului Județean Timișoara și duse spre București, la incinerare pentru a li se șterge orice urmă. Cenușa a fost strânsă în patru tomberoane și deversată într-o gură de canal, lângă Popești-Leordeni.

O parte din cenușa respectivă se află în subsolul Bisericii Martirilor din Timișoara.

Foto credit: Inquam Photos / George Calin

Comentarii Facebook


Știri recente