Eroii poporului român omagiați de copii, la Catedrala Sf. Spiridon Nou din Bucureşti

La Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou din Capitală a avut loc duminică, 12 iunie 2016, o serbare dedicată Zilei Eroilor. Evenimentul a avut loc imediat după Sfânta Liturghie. Actorii principali, copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, au recitat și au interpretat cântece patriotice, informează TRINITAS TV.

Deși emoționați, copii nu s-au pierdut cu firea în prezența numărului mare de spectatori. Rând pe rând au ieșit în față, au dus la bun sfârșit programul artistic și au primit aplauze din partea credincioșilor și daruri din partea preoților slujitori.

Copiilor le place să se joace, copiilor le place să fie împreună. Ţine de noi ca adulţi ceea ce punem în jocul lor, lucrurile de folos pe care noi le aducem şi care transformându-se în joc să le fie de învăţătură şi de folos pentru dezvoltarea lor ulterioară. Fără îndoială, a învăţa despre eroii neamului acestuia, despre faptele lor, despre apărarea credinţei, despre apărarea ţării este un lucru foarte important pentru ei, a spus părintele Ionuț-Gabriel Corduneanu, Vicar Administrativ Patriarhal.

Programul dedicat Zilei Eroilor de la Catedrala „Sfântul Spiridon”-Nou face parte din seria de activități catehetice dedicate Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente