Eroii neamului comemoraţi la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol

În Biserica Ortodoxă Română sărbătoarea Înălţării Domnului este zi de pomenire a eroilor neamului românesc. Cu acest prilej, în Capitală a fost oficiată astăzi, 09 iunie 2016, Slujba Parastasului pentru eroii neamului la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol.

MSP_1630În toate lăcaşurile de cult au fost înălţate astăzi rugăciuni de pomenire pentru toţi eroii, ostaşii şi luptătorii români, din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe toate câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.  De asemenea, au fost oficiate slujbe speciale la monumentele închinate acestora pe tot cuprinsul țării.

dEroii neamului românesc au fost pomeniți în Parcul Carol, la Monumentul Eroului Necunoscut. După intonarea Imnului de Stat, un sobor de preoți a oficiat Slujba Parastasului. Manifestarea a continuat cu o ceremonie de depunere de coroane.

La eveniment au fost prezenți cadre militare, veterani de război, demnitari și foști demnitari români, dar și cadre didactice, elevi și copii.

***

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001 prin care această zi a fost proclamată ca sărbătoare națională bisericească. Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Foto: Ziarul Lumina

 

Comentarii Facebook


Știri recente