Eroii neamului cinstiți în Munţii Bucegi

200 de tineri, preoți și credincioși au mers marţi, 13 septembrie 2016, în procesiune de la Cabana Piatra Arsă până pe platoul Bucegi, unde se va ridica o biserică în cinstea eroilor neamului, informează TRINITAS TV.

În momentul de față, aici se află provizoriu un cort sub formă de bisericuță. După un pelerinaj de două ore, în care participanții au purtat steaguri tricolore, soborul preoților a oficiat în bisericuță o slujbă de pomenire a eroilor neamului, la împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Tinerii, veniți din județele Prahova, Brașov, dar și din Capitală, au asistat, după slujba de pomenire, și apoi au audiat un minirecital susținut de Grupul de psalți Stavros al Mănăstirii Sfânta Cruce – Caraiman.

Terenul unde se află cortul a fost dată de mai mulți ani Arhiepiscopiei Bucureștilor care dorește să ridice aici o biserică din piatră în cinstea eroilor neamului, dar care, datorită zonei izolate în care se află, poate fi folosită de turiști și ca adăpost în caz de necesitate.

Comentarii Facebook


Știri recente