Eroii jandarmi căzuţi în decembrie ‘89 au fost comemoraţi la monumentul dedicat lor din Otopeni

La Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coanda” din Otopeni au fost comemoraţi joi cei care au căzut la datorie în urma evenimentelor din decembrie 1989.

Slujba de pomenire a fost oficiată de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

„În aceste zile, îi pomenim pe eroii care au căzut în evenimentele din decembrie 1989. În această lumină s-a săvârşit astăzi aici pomenirea la 32 de ani de la moartea eroică a militarilor jandarmi din 23 decembrie 1989. Au fost prezenţi membri ai familiei, colegi ai celor care au căzut atunci, autorităţi ale statului şi instituţia pe care au reprezentat-o atunci, Jandarmeria Română”.

„Am făcut această rugăciune cu gândul la tinereţea, la jertfelnicia şi la condiţiile dramatice în care şi-au pierdut viaţa, cerând de la Dumnezeu odihnă veşnică în Împărăţia Sa cea netrecătoare”.

„De asemenea, ne-am gândit în timpul rugăciunii la datoriile pe care le avem noi cei care beneficiem de darul libertăţii care a fost dobândit prin jertfa acestor eroi tineri şi L-am rugat pe Dumnezeu să ne dăruiască înţelepciune şi putere ca să ne îndeplinim obligaţiile fundamentale de buni creştini şi de buni români”, a precizat ierarhul la Radio Trinitas.

Slujbei de comemorare i-a urmat ceremonia depunerii de coroane de flori.

Scurt istoric

În ziua de 23 decembrie 1989, elevii jandarmi din cadrul Şcolii de la Câmpina au fost chemaţi să vină în sprijinul forţelor de la Aeroportul Otopeni, pentru apărarea acestui obiectiv de importanţă naţională.

Aceştia nu au fost recunoscuţi şi s-a deschis focul asupra lor. Din nefericire, 40 de elevi jandarmi şi opt civili şi-au pierdut viaţa.

Imagini mai multe de la eveniment în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente