Epistolele Sfântului Maxim Mărturisitorul

Pentru că în ziua de 21 ianuarie îl pomenim pe Sfântul Maxim Mărturisitorul, vă semnalăm publicarea, la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, a Scrierilor și epistolelor hristologice și duhovnicești ale Cuviosului.

Volumul, publicat în colecția de traduceri realizate de Părintele Dumitru Stăniloae, reunește mai multe texte de mici dimensiuni și epistole ale cunoscutului Sfânt, cu un conținut variat dar cu un accent vizibil pus asupra temei hristologice.

Pe lângă introducere, textul câștigă în claritate și prin prezența zecilor de note și comentarii ale Părintelui Stăniloae care, adesea, contextualizează, deschide noi orizonturi exegetice și lămurește etimologic anumiți termeni ce ar rămâne altfel neînțeleși sau ar putea fi interpretați eronat.

După cum se spune în nota editurii, volumul „ilustrează profund un capitol hristologic de importanță majoră în istoria și viața Bisericii Ortodoxe”.

În puteți achiziționa de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente