Episcopul Visarion a participat la un simpozion internațional la Mitilini, Grecia

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a participat în perioada 21-23 iunie la Simpozionul Internațional „Asia Mică – Patrie neuitată – pământ al Sfinților”, organizat în orașul Mitilini din insula Lesbos, Grecia.

Manifestarea culturală a fost organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la migrația populației grecești din Asia Mică, din cauza schimbărilor politice intervenite în urma războiului greco-turc.

Lucrările simpozionului au început marți prin oficierea unei slujbe de pomenire pentru mitropoliții martiri Grigorie de Kidonia și Ambrozie al Mosconisiei, la care a participat și Preasfințitul Părinte Visarion.

Festivitatea de deschidere a avut loc în Aula Ministerului Marinei și a debutat prin cuvântul Înaltpreasfințitul Părinte Iakovos, Mitropolitul de Mitilinis, Eressu și Plomariu, după care a fost citit mesajul transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Foto credit: Episcopia Tulcii

În cele trei zile ale manifestării culturale au fost prezentate referate pe diferite teme: bisericești, culturale, sociale și lingvistice. Totodată, a fost organizată și o vizită la Biblioteca veche a Gimnaziului din Mitilini, unde se păstrează manuscrise, codici și cărți în diferite limbi, și la Muzeul Bizantin al Mitropoliei.

„Simpozionul a scos în evidență suferința și drama pe care populația grecească din teritoriile cedate Turciei în 1922 le-a suferit”, a transmis Preasfințitul Părinte Visarion.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente