Episcopul vicar Timotei Prahoveanul: Învăţătura Mântuitorului Hristos se adresează tuturor

„Întâlnirea femeii samarinence cu Mântuitorul ne vorbeşte despre faptul că învăţătura lui se adresează tuturor deopotrivă: şi celor aleşi, dar şi celor căzuţi care nu s-au ridicat la înălţimea virtuţilor”, a explicat duminică Episcopul vicar Timotei Prahoveanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a oficiat Sfânta Liturghie în duminica trecută la Parohia prahoveană Vâlcăneşti, informează Trinitas TV.

Părintele Episcop a rostit un cuvânt în timpul slujbei în care a reamintit că „Mântuitorul s-a întâlnit cu o femeie păgână, cu o femeie care nu avea comuniune cu cei din neamul ales al iudeilor”.

Samarineanca locuia într-o provincie care deşi făcea parte din Palestina nu avea credinţa în Dumnezeul cel adevărat, a mai spus ierarhul.

Tot în timpul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a hirotonit un diacon în preot pe seama Parohiei Poienile, Protopopiatul Vălenii de Munte.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a sfinţit noul centru social-pastoral al parohiei, o clădire multifuncţională cu o capacitate de 120 de persoane.

Credincioşii care au participat la eveniment au avut posibilitatea de a se închina la fragmente din moaştele mai multor sfinţi aduse de la Schitul Darvari din Bucureşti.

Comentarii Facebook


Știri recente