Episcopul vicar Timotei Prahoveanul: Învăţătura Mântuitorului Hristos se adresează tuturor

„Întâlnirea femeii samarinence cu Mântuitorul ne vorbeşte despre faptul că învăţătura lui se adresează tuturor deopotrivă: şi celor aleşi, dar şi celor căzuţi care nu s-au ridicat la înălţimea virtuţilor”, a explicat duminică Episcopul vicar Timotei Prahoveanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a oficiat Sfânta Liturghie în duminica trecută la Parohia prahoveană Vâlcăneşti, informează Trinitas TV.

Părintele Episcop a rostit un cuvânt în timpul slujbei în care a reamintit că „Mântuitorul s-a întâlnit cu o femeie păgână, cu o femeie care nu avea comuniune cu cei din neamul ales al iudeilor”.

Samarineanca locuia într-o provincie care deşi făcea parte din Palestina nu avea credinţa în Dumnezeul cel adevărat, a mai spus ierarhul.

Tot în timpul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a hirotonit un diacon în preot pe seama Parohiei Poienile, Protopopiatul Vălenii de Munte.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a sfinţit noul centru social-pastoral al parohiei, o clădire multifuncţională cu o capacitate de 120 de persoane.

Credincioşii care au participat la eveniment au avut posibilitatea de a se închina la fragmente din moaştele mai multor sfinţi aduse de la Schitul Darvari din Bucureşti.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…