Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a sfințit un nou centru social la Negoiești

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfințit duminică centrul social al parohiei Negoiești din județul Prahova. 

După slujba de sfințire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în lăcașul de cult al parohiei.

În omilia sa din 15 iulie, Episcopul vicar patriarhal Timotei Prahoveanul a explicat celor prezenți înțelesurile Evangheliei duminicale.

Preasfinția Sa a subliniat că orbii din pericopa evanghelică, deși nu puteau vedea, „aveau o altfel de vedere în afară de aceea a ochilor și au înțeles că El era de fapt Mesia pe care Îl așteptau.

Ierarhul a spus că „Mântuitorul cunoștea inimile celor care s-au apropiat de El să îi ceară lumina ochilor, cu toate acestea i-a întrebat pe cei doi orbi: credeți voi că pot face aceasta? După încuviințarea lor, Mântuitorul a răspuns: după credința voastră fie vouă”.

Același răspuns îl primim și noi. După credința pe care o avem primim răspuns la cererile noastre.

„Adresăm adeseori lui Dumnezeu cereri legate de persoana noastră, de cei apropiați, de lucruri care ne sunt cu adevărat de folos și de altele pe care Dumnezeu știe că nu ne sunt de folos”, a adăugat Preasfinția Sa.

Episcopul Timotei Prahoveanul a atras atenția asupra faptului că „deseori avem o credință îndoielnică care nu ne ajută să dobândim ceea ce cerem”.

Dacă am avea o credință cât un grăunte de muștar, abia vizibil în podul palmei, ne spune Mântuitorul că am putea spune muntelui: mută-te de aici dincolo și se va muta”.

Ierarhul i-a încredințat pe credincioși că Mântuitorul Hristos „vindecă neputințele oamenilor până la sfârșitul veacurilor. În El își pun nădejdea toți cei care trec prin încercări, toți cei care sunt bolnavi, în neputință, care nu au niciun sprijin în afară de El”.

De aceea, în numele Mântuitorului Hristos se săvârșesc atât de multe minuni la Sfânta Liturghie și la Sfântul Maslu.

„Drumul nostru către Biserică în fiecare duminică este drumul către întâlnirea cu Hristos, este drumul orbilor care văd mai puțin chiar dacă au ochi, chiar dacă au vederea fizică, dar nu au vederea cea interioară” a spus Preasfinția Sa.

Episcopul Timotei Prahoveanul a explicat că  dacă „nu vedem niciodată lucrările lui Dumnezeu în lume și în viața noastră” înseamnă că suntem orbi sufletește și „această orbire este mult mai grea decât orbirea fizică”.

La final, Preasfinția Sa le-a spus credincioșilor că această Evanghelie cheamă pe toți la lumina cunoștinței lui Dumnezeu și că Hristos a dorit să aducă acestă lumină nu doar orbilor din Capernaum, ci tuturor celor care erau în întunericul necunoștinței”.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente