Episcopul vicar Sofian Brașoveanul deplânge decesul președintei bavareze Barbara Stamm, o mare prietenă a României

Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, deplânge decesul președintei bavareze Barbara Stamm.

„Pe lângă faptul că a fost o prietenă şi susţinătoare a României, că s-a implicat în multe proiecte sociale în Ţara noastră, doamna Barbara Stamm a fost şi Preşedinta a Curatoriului pentru sprijinirea ridicării Aşezământului nostru bisericesc (din Munchen, n.red.). Implicarea domniei sale a însemnat enorm pentru noi şi pentru comunitatea noastră. Îi vom fi veşnic recunoscători. Dumnezeu s-o odihnească în pace şi lumină!”, a scris pe pagina sa de Facebook PS Sofian.

Barbara Stamm s-a născut în octombrie 1944 și a avut o carieră prodigioasă din punct de vedere politic, fiind prima femeie preşedinte din istoria de 200 de ani a Parlamentului Bavariei. Din această postură și nu numai, a contribuit semnificativ la dezvoltarea relaţiilor româno-germane și a fost unul dintre politicienii străini care a vizitat țara noastră de peste 100 de ori, de fiecare dată în sprijinul persoanelor cu dizabilități sau a altor categorii defavorizate.

„România este a doua mea patrie”, afirma la un moment dat Barbara Stamm. Ea a fost decorată în iulie de Președintele României cu „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social”.

Mai multe instituții sociale din România au transmis condoleanțe la trecerea în veșnicie a Barbarei Stamm, printre care DGASPC Neamț sau Centrul Medical pentru copii şi tineri „Cristian Şerban” Buziaş și altele. Episcopia Romano-Catolica Iași a transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanțe.

Barbara Stamm a decedat miercuri, 5 octombrie.


Sursă foto: Facebook / Centrul Medical pentru copii şi tineri „Cristian Şerban” Buziaş

Comentarii Facebook


Știri recente