Episcopul vicar Damaschin Dorneanul – Biserica ne cheamă să ne înnoim

Episcopul vicar Damaschin Dorneanul al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a spus credincioșilor în cadrul slujbei de priveghere oficiate sâmbătă la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului că fiind în postul Nașterii Domnului „Biserica ne cheamă să ne înnoim, să ne resfințim bisericile sufletului nostru prin Taina Sfintei Spovedanii”.

Slujba de priveghere a fost oficiată în cinstea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și a Sfântului Mare Mucenic Mercurie, sărbătoriți în 25 noiembrie.

Preasfinția Sa a scos în evidență faptul că „nu doar bisericile de zid sunt chemate a fi înnoite și dăruite lui Dumnezeu. Sfântul Apostol Pavel ne zice: voi sunteți templul al lui Dumnezeu Celui viu”.

Oare nu pe noi trebuie să ne afierosim și să ne înnoim în fața lui Dumnezeu, a întrebat Preasfinția Sa.

„Minunat ar fi să ne oferim lui Dumnezeu ca biserici frumoase în care să locuiască”, a subliniat Episcopul vicar Damaschin.

„Din milă față de noi, Dumnezeu ne dăruiește lăcașuri alese, sfințite în care să locuiască, dar mai mult decât atât El dorește să locuiască în inimile fiecăruia dinte noi”.

La final, ierarhul a spus că „Dumnezeu prețuiește tot darul pe care i-L facem și binecuvântat să fie fiecare suflet care a contribuit la ridicarea acestei minunate Catedrale Naționale”.

În interiorul Paraclisului CMN se află racla cu mâna dreaptă a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, care a fost adusă de delegația Mitropoliei de Patra vineri, 23 noiembrie.

Alături de cinstita mână a Sf. Ap. Andrei a fost așezat spre închinare și un fragment din moaștele Sf. Ecaterina, serbată în data de 25 noiembrie.

Moaștele rămân în paraclis pe tot parcursul nopții și duminică, până la ora 13:00.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente