Episcopul vicar Benedict Bistrițeanul a sfințit monumentul eroilor naționali din Târlișua

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului a sfințit marți monumentul eroilor români din Târlișua, județul Bistrița-Năsăud. Slujba de sfințire a fost precedată de Te Deum-ul dedicat Zilei Naționale a României.

Monumentul din comuna bistrițeană a fost construit în cinstea soldaților români din localitate, căzuți pe câmpul de luptă în Primul și al Doilea Război Mondial.

Ansamblul statutar a fost amplasat în fața Bibliotecii comunale „Liviu Rebreanu” și a Căminul Cultural din Târlișua, locul de naștere al scriitorului Liviu Rebreanu.

„Pe lângă cele două simboluri importante, Stema României și soldatul anonim, deasupra monumentului, stă de veghe o cruce. Să nu uităm esența, credința și pentru a ne aminti de un vers important al imnului nostru: „Preoți, cu crucea-n frunte! Căci oastea e creștină/Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Evenimentul a avut loc în format restrâns, în prezența autorităților administrației publice locale și județene, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare prevăzute în reglementările aflate în vigoare, la nivel național, privind prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente