Episcopul Vicar Atanasie de Bogdania a deschis simpozionul dedicat Marii Uniri organizat în Italia

Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a deschis marţi, 30 octombrie, lucrările simpozionului dedicat Centenarului Marii Uniri printr-o slujbă de Te Deum oficiată la Seminarul Teologic din Seveso-Milano, gazda manifestării academice.

După slujbă, Preasfinţia Sa a vorbit despre jertfa înaintașilor noștri şi dezideratul concretizat la 1 decembrie 1918 prin Marea Unire.

Evenimentul care se va încheia în data de 1 noiembrie este organizat în cadrul Protopopiatului Lombardia II și cu sprijinul Centrului de Studii Teologice „Sfântul Dionisie Exiguul” din Italia, informează Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

În cadrul acestui simpozion au conferențiat mai mulți profesori sau specialiști de renume: diac. Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, prof. Costea Munteanu, Facultatea de Științe Economice din București, prof. Adrian Lemeni, Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, dr. Gheorghe Cerin, directorul departamentului de cardiologie și de medicină internă al Spitalului San Gaudenzio din Novara și prof. Nicușor Nacu de la Universitatea din Lausanne, Elveția.

Fiecare dintre conferențiari au abordat diferite teme teologice, de neuroștiințe, istorice și de interes pentru preoți și credincioși.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente