Episcopul Veniamin: Să înmulțim rugăciunea! Observ că ne îngrijim de viața de aici, dar uităm de suflet

Îndemnul transmis duminică de Episcopul Veniamin în Biserica „Sf. Pantelimon” din Cahul a fost acela de a înmulți rugăciunea, credința și faptele bune.

Episcopul Basarabiei de Sud și-a manifestat bucuria pentru darurile duhovnicești din săptămâna care a trecut, amintind ca în ciuda stării de pandemie, „sărbătoarea Sfântului Ierarh Dionisie nu a fost umbrită”, iar „bucuria prăznuirii Sfântului ocrotitor a fost extinsă în întreaga eparhie și toți iubitorii de sfinți au simțit bucuria comuniunii cu Dumnezeu și sfătuiții Săi”.

Cu toate acestea, Preasfinția Sa a semnalat o răcire în credință și o comoditate în ceea ce privește participarea la slujbe și intensificarea rugăciunii. Ierarhul le-a amintit credincioșilor de perioada comunistă când „bunicii noștri făceau zeci de kilometri pe jos ca să ajungă la o Vecernie”.

„Avem biserica în orașul nostru, avem bisericile deschise, avem toată libertatea și cei mai mulți stăm acasă comozi, liniștiți, satisfăcuți că avem de toate. Fraților, vine într-o zi și ziua aceea a judecății”, a atras atenția PS Veniamin, amintind cuvintele Sf. Apostol Pavel: „Să nu pierdem vremea, căci zilele rele sunt” (Efeseni 5:16).

„Observ că ne îngrijim de viața de aici, dar uităm de sufletul nostru, uităm de petrecerea timpului în rugăciune și faptele credinței. E vremea culegerii roadelor, iar aceasta nu trebuie să ne fure timpul de rugăciune, ci să fie prilej de rugăciune și mulțumire lui Dumnezeu”.

„Să încercăm fiecare în dreptul nostru să înmulțim rugăciunea, să înmulțim credința, să înmulțim faptele bune!”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit în treapta diaconiei pe tânărul teolog Gheorghe Zabolotniuc, numit pe seama Paraclisului Episcopal din Cahul.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente