Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud: Să ne rugăm pentru unitatea și pacea din țara noastră

În contextul ultimelor evoluţii din Republica Moldova, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a îndemnat duminică la rugăciune pentru „unitatea și pacea din țara noastră”.

„Să ne dea Dumnezeu înțelepciunea pentru a face lucrurile bine”, a spus Preasfinţia Sa.

Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a 7-a după Rusalii la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Hagimus, informează Mitropolia Basarabiei pe pagina de facebook.

Pornind de la sărbătorirea celor 318 Sfinţi Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, Preasfinţitul Părinte Veniamin a vorbit în omilia sa despre importanţa mărturisii credinţei.

„Sfânta Biserică ne îndeamnă să ne cunoaștem credința prin lecturarea Sfintei Scripturi și a operelor Sfinților Părinți și să o mărturisim întotdeauna fără sfială”.

Părintele Episcop a atras atenţia că adesea „uităm sau ne rușinăm” să mărturisim dreapta credință, „preferând să plăcem oamenilor și nu lui Dumnezeu”.

„Nu este suficient să mărturisești doar ocazional dreapta credință, ci trebuie să-i învățăm și pe cei din jurul nostru dreapta credință, mai ales prin exemplul personal”, a explicat ierarhul.

La finalul predicii sale, Episcopul Basarabiei de Sud i-a îndemnat pe credincioşii care au participat la slujbă să facă fapte bune pentru a simți „bucuria prezenței lui Hristos”.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente