Episcopul Ungariei s-a rugat împreună cu românii din Micherechi, care și-au pierdut de curând parohul

Episcopul Siluan al Ungariei s-a rugat duminică împreună cu românii din Micherechi care și-au pierdut preotul paroh la începutul acestui an. Preotul Ioan Bun a trecut la Domnul în data de 3 ianuarie, după ce a slujit parohia timp de 26 de ani.

PS Siluan a slujit împreună cu Protos. Visarion Tuderici, Secretar Eparhial și Profesor de Religie la Școala Generală din Micherechi, cel care a ținut locul Pr. Ioan Bun pe timpul cât a fost bolnav dar și după deces.

La finalul slujbei, ierarhul a dorit să se consulte cu credincioșii din localitate în vederea alegerii și desemnării unui nou preot.

„I-am consultat și pe credincioși pentru că este foarte importantă opinia lor, să își cunoască și să își aleagă preotul paroh care le va purta de grijă mai departe pe calea mântuirii”, a declarat Episcopul Siluan al Ungariei pentru Trinitas TV.

Pr. Ioan Bun. Foto credit: Episcopia Ungariei

Pr. Ioan Bun s-a născut la Beliu, judeţul Arad, în data de 4 noiembrie 1957. A absolvit Seminarul la Caransebeş, apoi Facultatea de Teologie din Sibiu, după care a slujit ca preot în România, timp de 15 ani, în două parohii din judeţul Arad, la Arăneag şi la Pilu. În anul 1993, a fost delegat ca preot misionar pentru românii ortodocşi din Ungaria. Începând cu 1 septembrie 1993, a fost numit preot pe seama parohiilor Săcal şi Apateu, iar din martie 1996 a devenit preot paroh la Micherechi.

Biserica din Micherechi a fost construită între anii 1836-1849, pe locul unei biserici mai vechi, de lemn, din 1773.

Foto credit: Episcopia Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente