Episcopul Ungariei i-a binecuvântat pe seniorii români din Gyula: Sunt comoara de preţ a comunităţii

„Comoara de preţ a comunităţii” şi „credincioşii noştri cei înţelepţi”, aşa i-a numit Episcopul Siluan pe membrii Asociaţiei Pensionarilor Români din Gyula în cuvântul rostit duminică în Catedrala din Ungaria. Aprecierile au fost transmise la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea asociaţiei.

„Mă bucur că părintele paroh s-a gândit să-i cinstească prin rugăciune de mulţumire înălţată către Bunul Dumnezeu şi de recunoştinţă pentru anii care i-a hărăzit tuturor până astăzi, rugându-i ca să-i binecuvânteze pe mai departe cu sănătate, ajutor şi putere de muncă spre bucuria lor şi a familiilor”, a precizat Preasfinţitul Părinte Siluan.

Ierarhul a oferit o diplomă aniversară pentru asociaţia care a împlinit două secole de existenţă şi a oficiat o slujbă de pomenire pentru membrii trecuţi în veşnicie.

Slujba de la Catedrală, surprinsă de un senior din Gyula. Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Oaspeţi din Oradea

La Sfânta Liturghie a participat un grup de peste 50 de persoane, de la Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Oradea, împreună cu părintele paroh Vasile Sabău.

Preasfinţitul Părinte Siluan le-a oferit o Diplomă de Recunoștință „pentru dragostea lor față de Biserica Strămoșească și de comunitatea românească din Ungaria și mai ales față de românii din Giula și Apateu, pe care i-au vizitat și sprijinit în nenumărate rânduri”.

În prezent, Președintele Asociației Pensionarilor Români din Gyula este Ioan Cioca.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…