Episcopul Tulcii s-a rugat pentru sufletele preotului și preotesei morți în accident rutier la întoarcerea din Ierusalim

Preotul Ionel Filimon și preoteasa Elena Angela din Peceneaga, Tulcea, au trecut la cele veșnice în urma unui accident rutier produs în dreptul localităţii Slobozia Nouă, judeţul Ialomiţa, miercuri, 13 februarie 2019, în jurul orei 05:00. Soții se întoarceau dintr-un pelerinaj la Locurile Sfinte.

„Se îndreptau de la Ierusalimul pământesc, la Ierusalimul Ceresc”, a spus Episcopul Tulcii.

Preasfinția Sa a s-a rugat pentru sufletele celor doi joi seară în biserica din Peceneaga. La slujba de pomenire, ierarhul a utilizat o metaforă pentru a-i consola pe cei îndoliați:

„Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casa lor. În buchetul lui Dumnezeu s-au dus la altarul cel mai de veci”.

Episcopul Visarion i-a încurajat și pe cei doi copii rămași orfani, spunându-le că „nu au rămas singuri, o au pe mama sfinţilor, pe Maica Domnului , iar, în locul tatălui, îl au pe Tatăl cel Ceresc, Hristos Domnul”.

Atât Episcopul Visarion cât și preoții din Protopopiatul Babadag au oferit un ajutor financiar familiei îndoliate.

Înmormântarea Preotului Ionel Filimon și a preotesei Elena Angela va avea loc sâmbătă de la ora 12:00 în localitatea Şendreni, lângă Galaţi.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente